Извозване на стари електроуреди – 5 неща, които трябва да знаете

Извозване на стари електроуреди в София

При обновяване на кухнята, рано или късно ще се наложи да изхвърлите старите кухненски уреди, печки, климатици, абсорбатори и хладилници. Ако те не работят и нямате нужда от тях най-разумното нещо, което можете да направите е да се отървете от тях.

Как обаче да го направите екосъобразно и без да си навлече глоби за неправомерно изхвърляне на отпадъци? Можете да се обадите за услуга на извозване на отпадъци като нас от фирма за кърти чисти извозва Sofdestroy.com и да се погрижим за всичко ненужно.

Ние предлагаме безплатно извозване на стари електроуреди от вашия дом.

1. Има специални депа за ненужни електроуреди

Също както при строителните отпадъци, общинските местности имат отредени депа за ненужни и използвани електроуреди. Тези депа специализират в разглобяването и систематичното рециклиране на всички използваеми елементи.

По този начин те намаляват вредните ефекти над природата и спестяват доста ресурси на българската индустрия.

Подобни депа извършват изключително важна функция свързана с екологичната чистота на околната среда. Те могат и да служат като пункт за закупуване на част за конкретни електроуреди, но рядко ще получите гаранция за качеството на изнесеното от там.

Най-често срещаните електроуреди са остарели модели фурни и печки, стари перални, кафе машини, хладилници, бойлери, телевизори, кухненски уреди за плот, миксери и т.н.

2. Плаща се такса за изхвърляне на електроуреди

Ако извършвате извозването на подобен вид дейност самостоятелно, то най-вероятно ще трябва да заплатите някаква такса за оставяне на отпадъците. Тази такси се изисква от общината и може да бъде или фиксирана за всички оставени товари, или да бъде въз основа на теглото на внесеното.

Начислените такси фигурират в операционните задължения на депото и благодарение на тях то може да продължи своята дейност екологично. При наличието на ценни материали като платина, мед или цинк, те се продават на пазарни цени както на частни лица така и на компании занимаващи се с рециклиране.

В случай, че сте решили да извозите своите стари електроуреди сами и искате да разберете къде се намира най-близкото депо, можете да се свържете с общината и те да ви упътят. Ако не ви се занимава и имате нужда от помощ, винаги можете да ни се обадите, за да го направим вместо вас.

3. Не е нужно да плащате на фирма за извозване на уреди от дома ви

Нещо, което много хора не знаят, е че фирми като нашата предлагат безплатно извозване на стари електроуреди в София. Не всички услуги предлагат безплатно извозване, някои изискват достигането на конкретен брой уреди преди да ви предоставят услугата за без пари. Ако се обадите на нас, ние ще дойдем и премахнем ненужното без допълнителни такси.

Подобен вид услуги са безплатни, тъй като самите фирми могат да продадат иззетото от клиентски домове за скрап и така да изкарат пари от него.

При 6 електроуреда и нагоре дори можете да очаквате извозване в същия ден, но това зависи от самото депо, часа на обаждане и наличието на специализиран транспорт.

4. Ненужните неща се събират всеки ден

Дори да е почивен ден, Събота или Неделя, зима или лете, подобни електроуреди се извозват всеки ден. Затова ако имате нещо, което ви пречи и заема място и искате да се отървете от него бързо, можете да се свържете с нас още сега.

Ние ще ви помогнем като освободим пространство в дома ви за кратко време след обаждане.

Дори не е нужно да пипате самите уреди, взимането се случва със специализирана кола, която идва, паркира до отреденото място, екипите се качват до вашия адрес и износват, това което сте посочили. При обаждане е добре да кажете колко и какви електроуреда ще се премахват, за да се предвиди място за тях в транспортния автомобил.

Ако не сте знаели, че услугите за събиране и изхвърляне на електроуреди и извозване на строителни отпадъци, както и други старите неща от дома ви всеки ден, вече знаете и можете да се възползвате от това още днес.

5. Не е позволено да оставяте подобни вещи до кофата за смет

Също както строителните отпадъци, това да оставите използван електроуред до кофата за смет е противозаконно. Това е така, тъй като екипите за събиране на смет не са подготвени за премахването на такива отпадъци и следователно се налага да оставят електроуредите на място.

Рециклационните центрове за електроуреди специализират именно в този вид отпадъци и могат да гарантират тяхното природосъобразно отстраняване и преработване. Особено важно е, при разглобяването на един хладилник, да се източат фреоновите течности, тъй като те са крайно токсични и могат да замърсят подпочвените води.

Затова е напълно задължително да оставите вашите отпадъци или в депо или да извикате професионална услуга, която е лицензирана за тази дейност. Ако ви интересува какво се случва с вашите ненужни и стари електроуреди, е добре да заложите само и единствено на фирма с доказан опит в тази област, тъй като само те могат да се отърват от вашите ненужни отпадъци правилно.

За повече информация за тази услуга, наличните в региона ви депа или други вид информация за нашите услуги, можете да се свържете с нас по телефон в работно време, или да оставите съобщение чрез контактната форма.

5/5 - (2 votes)
Обади се сега