Къртене на стени

Искате да пренаредите дома си? Има стена, която ви пречи? Трябва да се направи отвор за прозорец в носеща стена? Притеснявате се и имате нужда от услугите на специализирана фирма за кърти, чисти, извозва?

SofDestroy.com може да ви помогне с всеки ваш проект, от помощ за получаване на разрешително, до реалното събаряне, почистване и извозване на отпадъците – и то на добра цена.

Ние работим внимателно и безопасно, за да можете вие да осъществите своя мечтан интериорен дизайн бързо и безпроблемно.

Къртене на стени – специализирани услуги

Инструменти и каска за къртене на стени

Къртенето на каквато и да е стена е доста сериозна операция на структурно преустройство на една структура.

Тя изисква еквивалентно сериозна подготовка под формата на консултация със структурен инженер, архитект и разрешение за събаряне на стени от местните органи.

Вътрешните стени и преходните стени, които не носят товар могат да се съборят сравнително лесно, но пак остава въпроса за извършване на самата дейност.

Това е причината SofDestroy.com да е специализирана в къртенето и събарянето на стени от всякакъв вид.


Къртене на панелна стена

Панелните блокове са били много удобен и бърз начин за построяване на огромен брой жилищни сгради.

Те имат множество предимства и своеобразни недостатъци, като най-трудното при тях е правилното къртене.

Техните стени са изградени от непрестанно втвърдяващ се бетон и мрежи арматура, които са на разстояние от 5 сантиметра една от друга. Ако понечите сами да изкъртите подобна стена, това което ще установите, е че отнема много време и бетонът е пълен с камъни.

Честата арматура прави процесът бавен, освен ако не разполагате с правилните инструменти. Това е причината работните ни групи да използват професионално оборудване, което има силата и капацитетът да свали стената за нула време.

Къртене на тухлена стена

Тухлените стени често са по-лесни за събаряне и къртене, тъй като те масово не носят товар.

В модерното българско строителство, тухлите се използват за изграждането на стени и запълването на отвори във вече направени кофражи от армирани и товароносещи бетонени трегери и колони.

Да се събори стена от тухли се случва със шила и длета за перфоратори и къртачи, като се прави проводен отвор в стената, за да се започне самия процес.

Кърти се от горе надолу и се избягва събаряне на големи секции от стената наведнъж.

Събаряне на вътрешна стена

Събарянето на вътрешна стена не крие риск за здравината на останалата конструкция, освен на пода при събаряне на големи секции.

Ако подовете имат текущо покритие, което трябва да се запази, работните ни екипи оперират по-бавно и на по-малки сегменти, за да се гарантира, че няма да се нанесат щети.

Ние също така поставяме противоударни одеяла и велпапе, за да омекотим падането на тухлите или бетона върху подовата настилка при нужда от подобни мерки.

Събаряне на носеща стена

Събарянето на носеща стена не е прието и генерално се забранява освен в малки случаи, като:

  • Поставяне на прозорец с размер по-малък от 35% от общия размер на стената;
  • При прекарване на климатични комуникации;
  • При минимално нарушаване структурата на стената (под 35%).

Преди да се започне каквато и да е дейност свързана с промяна в структурна стена в апартамент или къща, е добре първо да се вземе решение от общината и да се изкара строително разрешение.

Цени за Къртене на стени – от 3лв/кв.м

*Цените са ориентировъчни и след оглед на място, ще бъде дадена финална оферта

Разрешение и Документи

За да изкарате разрешение за събаряне на стена, е необходимо да се обърнете към общинския архитект с вече готов план за размерите.

Това е изискване, без което не можете да бутнете носеща стена и е задължително според българското законодателство.

Той трябва да насрочи оглед на обекта и да одобри или върне плановете за корекция на подалите ги в общината граждани.

При одобряване на проекта се издава разрешително за строеж, като самият процес може да отнеме и доста време и заплащане на съответните такси към местната власт.

*Имайте предвид, че екипът на SofDestroy.com не може да кърти носещи стени в къщи или апартаменти без съгласие на съседите и общината.

В апартамент

Къртене на стени в панелен апартамент

Къртенето на стени в апартамент може да се случи стига стената да е преходна и вътрешна и да не носи товар освен нейния собствен товар.

Желателно е, според закона за споделената собственост, да се потърси разрешение на общия дом съвет, на което да се гласува дали живущите са съгласни да се направи подобна промяна.

Същото правило важи за събаряне на преходна стена, която е в близост до стена разделяща две жилища едно от друго, като е нужни изричното съгласие на съседите, които са пряко засегнати.

При липса на законово разрешение от съседи и община, екипът на SofDestroy.com не е способен да направи желаните от вас промени.

В къща

Услугите по къртене на стени в къща се случва по-подобен начин както е при апартаментите, с разликата, че се изисква разрешение от общинския архитект за подобна промяна.

Това е особено важно за носещи стени, както е в случаите на преустройство на външни стени за поставяне на прозорци.

Когато в оригиналният архитектурен проект, намиращ се в общинския кадастър, не фигурира предвидена такава промяна, е нужно да се изкара разрешително за строеж за съответната сграда.

Защо да изберем SofDestroy.com

Когато поемем клиентски проект, ние подхождаме с особено внимание над всеки детайл, за да гарантираме точните размери на предвидени отвори. Ние можем да ви асистираме при нужда, когато изкарвате разрешително за събаряне или модификация на стена.

Разчитайте на доказания професионализъм и експертиза на SofDestroy.com още днес и получете точно това, което желаете и то на отлична цена, спрямо другите фирми на пазара.

Често Задавани Въпроси и Отговори

Може ли бетонна стена да се изкърти без машини?
Чисто практически е възможно да се извърши къртене на стена от бетон без електрически инструменти, но това ще отнеме много повече време и усилия, които реално не си заслужават. Най-добрият подход е комбиниране на работа с механични инструменти като чук и електрически такива – основно къртач и свредло.

Важно е правилните пособия да бъдат в ръцете на умел майстор с опит в къртенето, който ще приложи специализирана техника за по-бързо и прецизно изкъртване на стените.

За скоростното изпълнение на работата работните екипи на SofDestroy.com използват най-добрите машини.
От какво зависи цената на услугата къртене на стени?
Много са спецификите, които повлияват ценообразуването при завършване на услугата по разрушаване на стени. Значение има дали става въпрос за премахване на цяла стена или контролиране избиване на част от нея, от какво е направена стената, колко е голяма, има ли електро и ВиК инсталации в нея и сложността на мрежата.

Неслучайно конкретната къртене на стени цена, която обикновено се оповестява, е само ориентировъчна. Ние обаче се ангажираме да предоставяме на нашите клиенти ниска и достъпна цена за къртене на стени.

Възползвайте се и от възможността за професионално почистване и извозване на отпадъците след къртене, за да разполагате отново с имота си час по-скоро.
5/5 - (1 vote)
Обади се сега