Къртене на кухня

Къртенето на една кухня е неизбежна част от отстраняването на старото, за да се положат основните на новото.

Разликата между махане на стара кухня и услугата, която ние предлагаме, е че при къртене кухня не просто се отстраняват стари шкафове, а се къртят стените за прекарване на нови инсталации.

Поради характера на самите инсталации, къртенето трябва да се направи на плитко разстояние от мазилката на стената. Самият процес на къртене трябва да се съобразява с правилата на физиката играещи голяма роля в ефикасно изградената ВиК система.

Правилното засичане на стените и издълбаване на канали в пода и стените, отстраняването на стари плочки по стените и пода, намаляването дебелината на стените и прочее, са причините фирма като SofDestroy.com да са толкова търсени из цяла София и страната.

Как оценяваме услугата „къртене на кухня“

Цени за Къртене на кухня – от 12 лв.кв.м

*Цените са ориентировъчни и след оглед на място, ще бъде дадена финална оферта

Услугата се оценя въз основа това дали ще има премахване на текущата кухня или обектът вече е на голи стени и нашата роля е да премахнем плочки и подови покрития заедно с издълбаване на канали.

Тъй като често преустройването на една кухня изисква преместване на мръсен канал и чиста вода, както и прекарване на нова ел.инсталация, това също фигурира в нашите оферти. Генерално ценообразуването на услугата къртене на кухня ще се базира на следните неща:

 • Квадратура на кухнята;
 • Дали ще се къртят плочки и под;
 • Дълбочина на прекарване на канали;
 • Нужда от удължаване и прекарване на ел. инсталационни канали;
 • Къртене на таван за ел. проводници;
 • Отстраняване на стари каси и врати;
 • Къртене на стени до тухла/бетон.

Всякакво по-радикално преобразуване геометрията на помещението изисква сериозен работен ресурс и подготовка. Важно е при наемане да се установи това дали, как и кой ще износва строителните отпадъци от обекта.


Етапите на къртене на една кухня

Както с определянето на цената така и с определянето на самата услуга, се започва с това да се каже кое ще остава и кое се маха. При сериозни проекти, които изискват цялостно къртене на помещението до основа, се задава по-дълъг работен цикъл.

При желание от страна на клиента къртенето да се случи в по-кратък срок от оферирания, се задават повече човекочасове и по-голяма работна група.

Експедитивното къртене на цяла кухня до основа излиза по-скъпо, но за сметка на това запазвате прецизността, за която ни търсите.

След определяне параметрите на нашата дейност, това което следва е:

 • Отстраняване на мебели, врати и каси;
 • Къртене на плочки и подови настилки;
 • Прокарване на нови канали за ВиК инсталации;
 • Отправяне на нови посоки за ел. инсталация по под, стена и таван;
 • Почистване на изкъртеното;
 • Извозване на строителните отпадъци от обекта;

Описаните тук стъпки ще варират при проекти, които имат по-семпли изисквания и не налагат толкова радикална промяна в геометрията на помещението. Всички мебели, строителни отпадъци, бетон, гипсокартон, гипс, каси и т.н. се водят клас 1 строителен отпадък.

Те се сортират по материали и се закарват на съответстващите според ЗУО (Закон за Управление на Отпадъците), депа в София и околията.

Какво е важно да знаете за къртене на една кухня

При определяне дизайн на вашата нова кухня, вие реално вече сте заложили необходимата работа, която трябва да се извърши от наша страна.

Ние можем да работим по чертеж или по груба скица на проекта, стига да сте сигурни, че това са финалните размери и точки на достъп за ВиК и ел. инсталациите.

Можем също така да работим заедно с вече наети от вас ремонтни групи, като водопроводчици или ел. техници, които да насочат нашите екипи къде точно трябва да се прекарват новите инсталации.

Така нашата работа ще бъде възможно най-ефикасна и точна до вашите представи и нуждите на вашия проект за нова кухня.

Как нашите екипи гарантират отлични резултати всеки път

При къртенето на кухня много често става дума както за груба работа (отстраняване на всички настилки и къртене до основа и гол бетон), така и за фина работа.

Тежката и груба работа извършваме с къртачи и перфоратори, а фината работа като изкарване на отвори за нов мръсен канал, извършваме с прецизни инструменти като диамантни боркорони.

Те ни позволяват да прецизираме посоката, ъгъла и диаметъра на самите отвори необходими за откриване на нов канал според наложения проект. С прецизирането не се налага по-нататъшна обработка от страна на довършителните ремонтни екипи.

При прокарване на нови канали за кабели в стената, вместо къртачи, ние използваме фрези за стени, които работят по-тихо, без почти никакъв прах и на точно специфична дълбочина на рязане на бетона.

Сред най-добрите практики при къртене на кухня, е започване с вратите и касите (при належаща адаптация според проекта), след което стените, пода и чак тогава тавана.

Защо да изберете услугите на SofDestroy.com

Ние работим съвестно и съобразително спрямо нуждите на своите клиенти. Нашата цел е не да пристигнем, да вдигнем шум и прах и да си тръгнем, а да ви оставим с кухня, която е изкъртена по ваш стандарт, в директно съзвучие с нуждите на вашия нов интериорен дизайн и проект.

Доверявайки се на SofDesotry.com вие се доверявате на надежден, доверен, отговорен и етичен партньор, на когото уверяваме ви ще се обадите отново, ако имате нужда от къртене на кухня.

Често Задавани Въпроси и Отговори

Какво се включва с услугата къртене на кухня?

Услугата по къртене на кухня, която SofDestroy.com предлага включва основните процедури:

 • Къртене на плочки и подови настилки;
 • Изграждане на канали, по които да се монтират ВиК инсталации;
 • Изкъртване на стари мебели;
 • Изкъртване на вградени в стената кухненски шкафове;
 • Сваляне на стара замазка;
 • Демонтиране на кухненска мивка.

Всички тези процедури влизат в пакета на услугата. Крайният резултат е гарантиран и може да очаквате помещението да бъде освободено от всички ненужни мебели, стари мазилки, бетонни плочи и начупени плочки.

След това може да започнете да планирате новият интериорен дизайн на вашата кухня.

Кой поема отговорност за почистването?
Процедурите по къртене и демонтаж на мебели винаги оставят след себе си много отпадъци. Когато използвате услугите на SofDestroy.com може да разчитате на тях и за почистването и извозването на отпадъците. Прибирането и изхвърлянето на отпадъците влиза в задълженията на фирмата.

Това означава, че няма да дължите допълнително заплащане, когато фирмата изчисти и извози отпадъците след като къртенето приключи.

От друга страна това ще ви спести много време. Професионалистите, които отговарят за къртенето са професионалисти и в бързото почистване след извършване на услугите. Тяхна е отговорността на оставят помещението по най-добрият възможен начин преди да напуснат обекта.
5/5 - (1 vote)
Обади се сега