Почистване на строителни отпадъци

Имате нужда от почистване на строителни отпадъци? Искате да почистите след ремонт? Търсите фирма за почистване на строителни отпадъци? Вече стотитци семейства и фирми ни се довериха – станете едни от тях и ни се обадете за безплатен оглед на вашия обект още днес.

Вече години SofDestroy.com сме специализирани за кърти, чисти и извозва услуги и извършваме лицензирана дейност като фирми за строителни отпадъци от частни домове, обществени места и индустриални площадки – и то винаги на отлична цена, от която можете да се възползвате по всяко време.

Цена за почистване на строителни отпадъци – как се определя

Това, което влияе върху ценообразуването на услугата почистване на строителни отпадъци най-много, е видът на отпадъците и тяхното количество.

Цени за почистване на строителни отпадъци – 3 лв / чувал

*Цените са ориентировъчни и след оглед на място, ще бъде дадена финална оферта

За всеки поет от нас обект се предоставят отворени четири или шест кубикови контейнери за строителни отпадъци, които вече сме подготвили за извозване към депо. Освен това цената се определя от:

 • Колко смесени са строителните отпадъци;
 • Къде в града се намира обектът;
 • Какъв сезон е – заетост на нашите екипи;
 • Наличието на асансьор в сградата;
 • Възможност за монтаж на улей за строителни отпадъци.

Много често не можем да ви дадем точна цена освен ако не направим бърз безплатен оглед на обекта. При по-малък обем отпадъци за почистване, екипите ни могат да ви дадат цена по телефона (измерва се в чували).


Правилен начин за почистване на строителни отпадъци

Почистване на строителни отпадъци в София с багер

Първото нещо, което ни интересува е това дали измежду строителните отпадъци има радиоактивни вещества и дали има наличие на материал с потенциално съдържание на азбест.

За щастие в България азбестовите изолации са много редки и се срещат само в стари сгради строени в първата половина на 20-ти век.

След това материалът се събира на общи купчини като постепенно се товари в чували за строителни отпадъци – те са най-рентабилния начин за постигане на желаните резултати.

Екипите ни работят в съображение със ЗУО (Закон за Управление на Отпадъците), като сортира всички видове строителни отпадъци по вид, за да е по-лесно тяхното третиране след доставяне до депата.

Има три класа строителни отпадъци според тяхното съдържание, което често съвпада с етапът на строителната дейност, в който се намира вашия обект.

Повечето обекти изхвърлят и трите класа отпадъци, а именно:

 • Ⅰ класбетон, подови настилки, армиран бетон, плочки, тухли и т.н;
 • Ⅱ клас – подръчни материали, амортизирано строително оборудване, кофи, мистрии и т.н;
 • Ⅲ клас – остатъчни материали от довършителната ремонтна дейност – тапети, гипс, цимент, изрезки от гипсокартон, счупени плочки и т.н.

И трите класа отпадъци имат специфичен начин на третиране в депата за подобен вид боклук – първи и втори клас са най-сходни по начин на третиране, третият клас може да премине през процес на рециклиране.

Почистване на строителен обект – каква е процедурата

Почистване на строителни отпадъци с контейнер

Това, което правим най-добре може да бъде обяснено под формата на етапи на работата ни, като генерално те са универсални за всеки вид обект, освен тези с висок обем на отпадък.

 • Екипите пристигат за оглед да се установи количеството и видът на отпадъка;
 • Отпадъците преминават през грубо сортиране – бетон и тухли на едно място, подове и гипсокартон на друго;
 • Грубо сортираните отпадъци се вкарват в предварително подготвени чували и съдове;
 • При наличие на улей за строителни отпадъци материалите се пускат към контейнери;
 • При липса на контейнери се работи с тъкани чували за отпадъци;
 • Чували се изнасят от обекта;
 • Обекта се измита от строителен прах.

За да се намали прахът по време на почистване при нужда отпадъците се пръскат с вода, която слепва праха и прави почистването му значително по-лесно.

*Моля имайте предвид, че процедурата е примерна и може да се различава в зависимост от типа строителни отпадъци, тъй като например при къртене на баня или къртене на кухня, генерираните строителни отпадъчни материали се различават значително от по-комплексни и индустриални услуги, каквито също предлагаме.

Как гарантираме качеството в нашата работа

Нашите групи се организират на специалисти по дадена дейност.

Първото нещо, което се прави при вече приет обект, е да се сортират нещата по вид – тези с повече опит в тази сфера започват първо, последвани от хората, които се ангажират с прибирането на отпадъците в контейнери или чували.

“Добре смазаната машина”, наречена SofDestroy.com гарантира ефикасност именно заради опита на нашите работни групи – ние можем да се ангажираме с всякакъв размер обект без проблем.

Защо да се доверите на SofDestroy.com

Причината хиляди хора вече да ни се доверят като поръчаха услугите почистване и извозване на строителни отпадъци във Варна, Пловдив, София, Русе и други големи регионални градове – балансираното оптимално съотношение между цена и качество. Разбира се, когато някой намери добра компания, резонно той започва да я препоръчва.

Това е причината над 75% от нашите клиенти да са приятели или познати на хора или фирми, използвали нашите услуги.

Не ни наемайте, ако не ни вярвате, но ако го направите – вероятно ще ни препоръчате на своите приятели или познати.

 

Често Задавани Въпроси и Отговори

Кои материали се категоризират като строителни отпадъци?
Съществуват няколко класа строителни отпадъци, чието изхвърляне е строго регламентирано от закона. Към тях спадат бетоновите структури и материали, асфалтът и неговите смеси, стоманени структури и арматури, тухла, гипсови и керамични компоненти, материали от дърво, цимент или вар. Тук се включват и остатъците от ремонтни дейности като плочки, стъкла, пластмаси, тръби, подове, облицовки и всякакви метали.

Обобщено в категорията влизат всякакви отпадъци, които са генерирани при събаряне на строежи и премахване на компоненти в помещения, както и такива, които са останали след строителна дейност в сградата.

SofDestroy.com извършва услугата почистване на строителни отпадъци по отношение на всички видове отпадни строителни материали.
Какво се включва в услугата почистване на строителни отпадъци?
Почистването на строителни отпадъци е комплексна услуга и включва в себе си няколко етапа. След извършването на оглед се взема решение за метода на почистване. Обичайно подхождаме чрез предварително грубо сортиране на отпадъците според техния вид.

Сортираният отпадък се събира в контейнери или чували, които се премахват от работния обект. Площадката е разчистена и готова за продължаване на дейностите.

Може да се възползвате от услугата почистване на строителни отпадъци след различни етапи от строителните дейности във вашия имот или след събарянето на сградата.

5/5 - (1 vote)
Обади се сега