Къртене на подпрозорец

Разширяването на едно пространство във вече завършена постройка може да се случи само по един единствен начин – с къртене. А когато искате да монтирате по-големи прозорци на мястото на стара дограма, е необходимо да наемете специализирана услуга за къртене на подпрозорец.

Уверете се в ниските цени на къртене на подпрозорец, които предлагаме и придайте желаната от вас геометрия на собствения си дом и то по прецизен и предвидим начин.

Ценообразуване при къртене на подпрозоречно пространство

Цената за къртене на подпрозоречно пространство варира въз основа на квадратурата на самото пространство и необходимостта от премахване на стара дограма.

Цени за Кърти чисти извозва подпрозорци – от 30 лв/кв.м

*Цените са ориентировъчни и след оглед на място, ще бъде дадена финална оферта

Къртене на подпрозорец и прозоречно пространство

Тъй като това е важен подготвителен процес за полагането на нова, по-добра дограма, ние подхождаме с прецизност и експедитивност, за да затворите своя дом. Цените могат да варират при къртене на:

  • Бетон;
  • Y-tong;
  • Тухла;
  • Газобетон;
  • Демонтаж на арматура и винкел;
  • Къртене на балкон.

Когато работата изисква от нас по-голяма прецизност и предпазливост при опазване на чужда собственост, както е при къртенето на балкон, работим по-бавно, за да гарантираме спазване изискванията на проекта.

Крайната цена се дава на квадратура и вид работа, като само след оглед можем да ви дадем точна сума за услугата.


Какво представлява къртене на подпрозорец

Къртенето на подпрозоречно пространство е специализирана услуга, която следва същия принцип на работа както е при нормалното къртене на бетон, под и стени.

Процедурата по къртене на балкони и кухненски прозорци изисква малко повече финес, тъй като ангажиментът е свързан със структурни части на едно жилище.

Прозорците, освен ако не са на преходна стена към тераса, са монтирани към външна стена, която по дефиниция носи товара на горестоящите на нея стени и етажи. Това важи както за къртене на панелни блокове, така и къртене на тухлени къщи с бетонени трегери.

Кога е необходимо да се използва тази услуга

Услугата се ползва за разширяване и освобождаване на налично подпрозоречно пространство, при нужда от премахване на стара дограма и при необходимост от премахване на винкелни каси на прозорци.

Услугата е напълно задължителна, когато искате да поставите нови прозорци на същото място, но те не пасват в нишата на дограмата, която ще се премахне.

Къртенето на подпрозорец е също така важно, когато се премахват радиатори и е нужно да се освободи пространство за плъзгащи врати и друг вид дограма.

Често към старата дограма има прикрепени винкели, които са задълбани в основата на трегерите – тези каси се отстраняват именно с къртачите на SofDestroy.

Безопасни практики при къртене на стена с прозорец

Когато се работи върху каквато и да е товароносеща стена, е особено важно да се внимава колко от нея се отстранява. Когато един прозорец е поставен във външна стена, както е на балконите, е важно тези участъци да са подсилени.

Къртене на прозорец с къртач

Не е желателно там да се отстранява прекалено много от материала, нито пък да се задълбава в наличната армировка.

Когато избирате размера на вашите нови прозорци, старайте се да се придържате към оригиналния размер на вече намиращите се в стената дограми. Пространството около тях е удвоено в сила, за да може да поеме липсата на материал.

Екипите на SofDestroy старателно подхождат към премахване на нужното количество материал, като задължително се консултират с кадастърна скица за позицията на армировката и винкелите в стената.

Прозорците стоят на външна стена, което означава, че е важно изкъртения материал да не пада навън, особено ако става дума за прозорец над пешеходна пътека. При работа в такива условия, ние отцепваме района със сигнална лента на поне 5 метра от епицентъра на работата.

Част от екипът ни отцепва движението по тротоара, като задължително трябва също така да представим план за безопасност и здраве при къртене на подпрозорец.

Как гарантираме вашата безопасност

Вие, като поръчител на услугата, трябва да изисквате да се отцепи движението съвместно с КАТ, като в молбата поставите SofDestroy като изпълнител на дейността поради, която се изисква това отцепване.

Що се отнася до здравината на стената около прозореца, нашите екипи са особено опитни в тази сфера. Те могат да гарантира, че при къртене и отстраняване на винкели от стената, тя самата не губи от своята здравина и стабилност.

За да сме напълно сигурни, ще изискваме от вас да предоставите скица на жилището, за да се уверим, че модификацията на стената няма да компрометира нейната здравина. Само така можем да сме сигурни на 100%, че извършената услуга ще бъде наистина безопасна.

Защо да се възползвате от услугите на SofDestroy.com

Когато търсите за фирма за къртене подпрозорец, е добре да изберете фирма, която се е доказала в тази сфера.

Тъй като става дума за сериозна модификация на потенциално товароносеща стена, вие ще имате нужда от наистина опитни професионалисти, които могат да гарантират не само извършването на дейността, но това, че ще се случи наистина качествено.

Често Задавани Въпроси и Отговори

Кога най-често се налага да използвате услуга за къртене на подпрозорец?
Тази услуга се прилага като решение, когато искате да слеете две помещения в едно. По този начин се освобождава пространството, което е заето от подпрозореца и се отворя място към съседната стая.

Тази услуга е разпространена, когато искате да слеете стая и балкона до нея в едно голямо помещение. Това е предпочитано от много собственици на жилища, които искат да увеличат размерите на кухнята или всекидневната си. Къртенето на подпрозорци е задължителна процедура, когато се налага да смените старата дограма с нова.
Как се подготвя едно помещение за къртене на подпрозорец?
Подготовката на помещението може да отнеме повече време от самата процедура. Това е така, защото преди процедурата по къртене да започне трябва да изнесете от стаята всички мебели. Според SofDestroy.com това е особено наложително в малки помещения, където има опасност мазилка или стъкла да паднат върху някои от мебелите. След това покрийте пода на помещението с найлони, където да се събира падналия материал.

Важно е да оставите професионалистите да си свършат работата. Не е препоръчително да се намирате в същото помещение, където се извършва къртенето. Ако все пак държите на това, трябва да вземете мерки за обезопасяването си.
Оцени
Обади се сега