Къртене на бетон

Трябва да направите промяна в едно помещение? Нужно е да се изкърти бетон? Не искате да го правите сами? Услугите на  SofDestroy.com за къртене на бетон са точно, това което търсите.

Вече стотици хора се обърнаха към нас за помощ с бързо, ефикасно и чисто къртене на бетон в жилищни блокове, парцели, строителни обекти и индустриални площадки. Дългогодишната ни традиция ни направи истински водач в индустрията, позволявайки ни да сме по-добри и по-ефикасни от всички други.

Какви услуги за къртене на бетон предлагаме

Услугите, които компанията ни предлага са от общ и специализиран характер.

Къртене на бетон с арматура София

Ние предлагаме къртене на всякакви видове бетон без ограничение на общата квадратура като прилагаме приети и иновативни практики за ефикасното и прецизно отстраняване на големи количества бетон.

За нашите работни групи не е от значение дали бетонът се намира вътре в сграда или е част от транспортен плац, ние работим на всички места, по всяко време, без почивен ден.

Желаете да изкъртите полираната настилка на подземен гараж, за да положите нова? А може би трябва да къртите някоя стена, за да преустроите своето жилище?

Няма проблем – ние разполагаме с тежкотоварна техника, която бързо да разбие старото, за да направим място на новото.

Къртим бетонени колони, цели постройки, фасади, малки пътеки и всичко, което е направено от бетон и е вече не нужно или трябва да се дооформи.

Голям или малък проект – SofDestroy.com е насреща да помогне с изпълнението му!


Как се кърти бетон

Бетон се кърти с машини, а не на ръка – отдаван вече не се работи с ръчни инструменти освен ако дейността не е деликатна и дори тогава използваме диаманти резачки за бетон.

Общата практика по къртене на твърд или армиран бетон изисква създаване на структурна слабост за начална точка.

По-добре е да се започне с остро шило, което да разбие горните слоеве на една бетонена плоча, след което да се минава със секачи или дори остри длета.

Те позволяват за свалянето на по-големи късове материал, което ускорява процесът и прави нашата работа по-бърза от обичайното.

Опитът на работните ни групи със сигурност играе огромен фактор за ефикасността на услугата, която предлагаме, затова работим единствено с ветерани, които разбират какво правят.

Различните помещения предполагат и различен подход в механизацията на процеса с оглед на наличното пространство. Така някои помещения позволяват работа с по-големи и тежки машини (това резонно ускорява работата), докато например при къртене и почистване на мазета или разчистване на тавани, това е неприложим подход(просто няма пространство за разгръщането им) и се налага използването на правилните компактни инструменти за целта.

Безпрахово къртене на бетонни елементи

Най-големият проблем с процесът на къртене на бетон, е огромното количество прах, което се произвежда, особено в затворени пространства. Ако самият проект го позволява, ние използваме диамантни инструменти с воден лубрикант, които значително ограничават прахообразуването.

Къртене на бетонна плоча с къртач

 

Тези инструменти работят по-бавно, но и значително по-безшумно и често се оказват предпочитания метод за къртене на бетон и цимент в бани или жилищни комплекси.

Когато проектът изисква скоростно премахване на големи количества бетон, използваме два основни метода за намаляване на праха и постигане на почти безпрахова дейност (което рефлектира върху крайната цена за извозване на строителни отпадъци или цената за почистване на строителни отпадъци), а именно:

  • Пръскане на бетона с вода;
  • Вдигане на капкова стена в обекта.

Водата слепва праха и прави събирането на фините частици във въздуха доста по-лесно.

Цени за къртене на бетон: от 8 лв / кв.м

*Цените са ориентировъчни и след оглед на място, ще бъде дадена финална оферта

По този начин последващото почистване на изкъртеното е по-лесен и бърз, което допълнително ускорява услугата ни.

Водната стена ограничава и достигането на строителния прах до други части на обекта, което е изключително щадящ подход – предпочитан на обекти,  на които клиентите все още пребивават.

Когато се кърти бетон в индустриални области прахът не е толкова голям казус за околната среда.

С какви видове бетон работим

Къртим бетон от всички класове и всички видове – от бетони клас B и C, до видове бетон Cw (водонепропусклив бетон), Cfr (мразоустоичив бетон), включително всички видове консистенция и класове на армировка.

За нашите работни екипи използват инструменти за идентификация на даден бетон, тъй като неговият вид има значение за методите на къртене.

Мразоустойчивият бетон е по-сух и с добавки, които го правят по-твърд от другите видове, а когато се добави армировка към него къртенето става още по-трудно.

Най-добре е той да се премахва при атмосферна температура надвишаваща 10 градуса по Целзий.

Особено важно е правилното къртене на пътна настилка, тъй като при нея има налична многопластова армировка. Поради свойствата на химичните разтвори добавени към бетонът още при смесване, къртенето му се извършва най-лесно с тежка пневматична техника.

Какви машини за бетон ползваме

Ние използваме машини за къртене от висок професионален клас, като разчитаме на марки като Einhell и Hilti, както и Stihl машини за рязане на бетон. Инструментите с боркорони са от Bosch а всички длета, секачи и шила за къртене са от Makita и Hilti.

При по-сериозни проекти изискващи тежка техника, ние работим с висок клас машини използващи хидравлика за разбиване на големите късове. Най-често мини багери и големи багери за разбиване с перкусия, след това събиране с KAT машини в контейнери за строителни отпадъци.

Къртене на бетон: Защо да се доверим на SofDestroy.com

Причината стотици хора вече да изберат нашите услуги само този месец, е заради нашата репутация и множеството препоръки от вече доволни клиенти.

Едва наскоро създадохме своя сайт, за да могат повече хора да научат за нас, но на практика бяхме извън интернет почти 11 години.

Успехът ни се дължи на вас, както и на всеотдайността на нашите работни групи – възползвайте се където и да се намирате – вече предлагаме къртене на бетон в София, Пловдив и Русе.

 

Често Задавани Въпроси и Отговори

Опасно ли е къртенето на бетон?
Независимо дали става въпрос за къртене на бетонна стена, плоча или панел, дейността е свързана не само с особени усилия, но и с известни опасности. При опити за разрушаване на бетона без знание за специфичната техника на къртене и предпазване по време на изпълнението ѝ, може да се достигне до сериозни увреждания.

При използването на механична мощ, разрушаваща структурите, не е изключено да се разхвърчат шрапнели от строителни късове, които да строшат намиращи се в непосредствена близост прозорци.

Затова, ако нямате опит в къртенето е по-добре да оставите работата на професионалисти, които ще се погрижат за правилното изпълнение на работата и избягване на щетите.
Как се формира конкретната цена за къртене на бетон?
Цената за къртене на бетон зависи основно от големината и спецификата на структурата, която следва да се разруши. Значение има къде ще се извършва работата и наличието на особености, които усложняват дейността и изискват повишено внимание.

Към тях прибавяме и необходимата работна ръка. Спецификите на всеки работен обект може да продиктуват обосновано отклонение в необходимия за изпълнение на услугите ресурс (и материален и трудов).

Това, което SofDestroy.com предлага е формиране на крайна цена според трудността и вложения ресурс по справедлив начин.

5/5 - (2 votes)
Обади се сега