Къртене на плочки

Къртенето на плочки е неизбежна стъпква в реставрацията на една баня, кухня или перилно помещение.

В зависимост от възрастта на пода могат да възникнат трудности и забавяния, затова, ние, специалистите в услугите по Кърти, Чисти & Извозва от SofDestroy.com предлагаме специализирани услуга за къртене на всякакви плочки включително и гранитогрес.

Ако търсите най-лесния начин да свалите старите и грозни плочки в банята, но не ви се занимава лично, значи нашата услуга е перфектна за вас – ето какво представлява тя.


Цени за къртене на плочки – как се формират

Къртене на плочки с машина от SofDestroy.com

Ценообразуването на услугата „къртене на плочки“ се образува въз основа няколко важни фактора, като най-важният от тях е квадратурата на самият под.

Някои фирми взимат повече пари за изкъртване на стари плочки в баня, но от SofDestroy.com правим изключение, когато квадратурата е малка.

Цените на услугата се образуват според различната специфика на конкретния обект и ангажимент. В зависимост от тези специфики могат да генерират разлика в цената на нашите услуги за къртене на плочки.

Ето някои от факторите, които могат да повляят ценообразуването на услугата, която предшества лепенето на плочки, за да можете да сте максимално информирани, вместо некоректни фирми да ви изненадат с допълнителни такси, които не сте очаквали, когато сте ги потърсили:

  • Обща квадратурата, която следва да бъде обработена;
  • Размер на плочките (на отделната плочка, от която е изградена стената или пода);
  • Наличие на декоративни елементи при къртенето;
  • Нужда от демонтаж на уреди и мебели в помещенията, където работим;
  • Сезон, в който се извършва ремонта;
  • Интензитет / Срок за завършване на ангажимента.

Финалната цена ще получите след оглед на обекта и установяване на начин на изчистване и извозване на строителния материал. Можете да получите първоначална цена по телефон със снимка на помещението, което ще се кърти.

Цени за Къртене на плочки: от 1.50 лв / кв.м

*Цените са ориентировъчни и след оглед на място, ще бъде дадена финална оферта

Какви услуги за къртене на плочки предлагаме

Предлагаме както специализирани услуги за къртене на малки и големи бани, така и услуги за изчистване на помещения от подова и стенна облицовка, в това число махане облицовка на вани.

По-долу сме направили разбивка на всяка отделна услуга поотделно, като ще обясним какви са спецификите и защо е добре да се подходи персонално за вашия проект.

Къртене на плочките в банята

Разправията в една баня може да бъде огромна, особено ако не сте сигурни откъде да започнете.

Затова нашите работни екипи преминават предварително обучение, което ги научава как най-добре да подходят при всеки вид геометрия на баня.

Когато плочките на банята стигат плътно до тавана, се започва от достъпно място, като ако се маха само стенната облицовка, подовата се завива с омекотяващи одеяла.

При къртене на цяла баня, се започва от стената и след това се започва подовата настилка.

Особеностите на къртене на плочки в баня са сифоните и отводните канали – те трябва да останат чисти, за да са изправни за бъдеща употреба.

Къртене на плочките на терасата

Махането и къртенето на плочките на терасата става сравнително бързо, освен ако за тяхното залепване не е използвано мразоустойчиво лепило.

То е по-твърдо от другите видове, като химичния му състав го прави особено трудно за премахване.

Когато те са залепени с обикновено лепило, дейността се извършва доста по-бързо и лесно.

Не се окуражава чупенето им или тяхното пукане предварително, тъй като това би удължило процесът по премахване – желателно е самите плочки да се махат цели.

Къртене на плочките в кухнята

Къртене на плочки на ръка

Когато къртим плочките в кухнята много често става дума за облицовка на стена покрай топлата част на помещението.

Ако все още има мебели в помещението и искате да запазите плотовете на долния ред шкафове в кухнята си, тогава използваме омекотяващи одеяла, за да премахнем риска от щети.

Препоръчва се премахването на кухнята, освен, ако не искате да къртите и самата кухня като цяло, за да се гарантира най-добрата работа, но ако вашият проект не предвижда такова разместване, тогава екипите ни ще работят около мебелите.

Най-често тази услуга се поръчва като подготвителна работа за реставрация или цялостен ремонт на кухненско помещение.

Старите се отстраняват, заедно с остарялото им лепило оставяйки повърхност, която е готова за гърба на вашите кухненски шкафове.

Лесен начин за къртене на плочки

Много хора подозират, че знаят как се къртят плочки, но истината, е че много често възникват проблеми именно заради старостта и втвърдяването на самата основа.

Затова нашите работни групи използват техники за постигане на значително по-бързи резултати.

Има няколко неща, които НЕ бива да правите ако искате да изкъртите плочките в банята по-бързо и лесно и те са:

  • Не ги пукайте с чук;
  • Не къртете отгоре-надолу;
  • Не започвайте от средата на помещението.

Има и някои неща, които са препоръчителни да се направят при нужда от премахване на стари плочки, като подготовката са правилните инструменти е най-добрият начин да се гарантира ефикасност на работата.

Какви са правилните инструменти

Къртачите, които ползват длета и широки длета са най-ефикасните начини за махане на плочки – колкото по-широкото длетото толкова по-голяма вероятността да се махне цялата плочка наведнъж.

За да се избегне цепване или пръскане на плочката, ние използва малокалибрени инструменти и къртачи на ток, за отстраняването на плочки от банята, кухнята или терасата ви.

Генерално ползваме добрия ни подбор от Hilti инструменти, като за кантове и декоративни плочки ползваме ръчни длета и чукове за фина работа.

Защо да се доверите на услугите на SofDestroy.com

Опитът, който ние от SofDestroy.com имаме при премахване на плочки е изключително богат, а нашите специалисти притежават висока специализация на труда.

Освен в София, нашите екипи извършват къртене на плочки в Бургас, Варна, Пловдив на ниска цена с гаранция за ефикасност, коректност и най-вече – адаптивност към вашите нужди – обадете се сега и се възползвайте от ниските цени, които SofDestroy.com предлага на своите клиенти в България.

 

Често Задавани Въпроси и Отговори

Как да запазя максимално плочките при къртене?
Ако искате да използвате отлепените плочки отново, може да следвате няколко правила. Започнете от достъпен край на облицовката – при подовата настилка такъв има в областта на вратата. При възможност, най-добре е да отстраните първо фугите и след това съответната плочка като за целта се използват специални инструменти, включително и електрически и акумулаторни. Следва се принцип обратен на лепенето на плочките.

Самите плочки се отстраняват една по една с помощта на плоско широко длето и тънък лост.

Избягвайте максимално директното почукване с чук върху плочките. Имайте предвид, че едва ли ще запазите целостта на всички изкъртени плочки, защото освен техника, тук има и голяма доза шанс.
Трябва ли плочките да се изхвърлят на специализирани сметища?
Краткият отговор е „да“. Изкъртените плочки, независимо от тяхното количество, представляват строителен отпадък, който не следва да се смесва с битовите отпадъци в контейнерите, предоставени от общината.

Затова ви препоръчваме при насочване към ползване на професионална услуга по къртене на плочки да се възползвате и от възможността за извозване на генериране на строителния отпадък, когато той е в по-големи количества.

Такива отпадъци следва да се изхвърлят само на регламентираните за това места, чиито собственици притежават лицензия по закон за упражняване на дейността.

5/5 - (2 votes)
Обади се сега