Безпрахово къртене на бетонни елементи

Безпрахово къртене на бетонни елементи

Няма съмнение, че двете най-големи неудобства при строително-ремонтни дейности, включващи къртене на бетонни елементи и основи, това са изключително неприятния шум от самото разбиване и огромните количества прах, които се отделят.

За първия проблем, касаещ шума, не може да се направи много. Най-доброто в случая е просто да спазвате часовете за почивка и предварително да предупредите съседите, че у вас ще се кърти и ще бъдете малко по-шумни.

Вторият проблем, обаче, който е свързан с праха и мръсотията по време на ремонт, не е по-малко неприятен, но за сметка на това, може да се окаже в пъти по-лесен за преодоляване.

Как се извършва така нареченото безпрахово къртене

Всъщност, за разлика от това, което си мислят повечето потребители, най-съвременните модели къртачи и бургии не предлагат решения, специално създадени за да помогнат в борбата с праха.

Безпраховото къртене на бетон е технология, която означава просто, че специалистите, които ангажирате за да изпълнят тази задача, са истински професионалисти, които владеят професията си до съвършенство.

Предварителна подготовка на помещението

Една от стратегиите е свързана с поставянето временни стени между мястото, на което се работи, и останалите части на жилището.

Тази физическа преграда ще осигури възпиране на основната част от праха.

Втората част от работата е свързана с облепване на всички врати, които не се използват, така че да не преминава никакъв прах от там. Това редуцира още повече праховото замърсяване.

Последната част на ограничаването на праха се прави с помощта на така наречената индустриална аспирация.

Разбира се, колкото повече разчитате на това да почистите строителните отпадъци навреме, толкова по-малък ще е проблемът с праха.

Може ли да се живее в жилище, където се кърти бетон

Макар и повечето хора да продължават да живеят в жилището, в което се кърти и ремонтира, това не е приятно, а за хора с дихателни проблеми може да бъде и противопоказно.

Прахът остава във въздуха, колкото и да се опитвате да го ограничите, а ползването на професионалисти може да помогне за намаляване на неудобствата, които той може да причини.

Ако планирате къртене на бетон, важно е да знаете как да се справите с проблема на праха.

С безпраховото къртене можете да намалите мръсотията и да живеете по-удобно по време на ремонта.

Свържете се с професионалисти като SofDestroy.com и се уверете, че работата ще бъде извършена безопасно и ефективно.

5/5 - (1 vote)
Обади се сега