С какво да се съобразите преди къртене при ремонт

Какво да знаем за къртенето при ремонт

В случай, че е настъпило време за основен ремонт у дома, рано или късно ще трябва да планирате къртене на дадена повърхност. Тази дейност е необходима при премахване на стени и прегради, смяна на плочки в банята или кухнята, пробиване на отвори за поставяне на врати и прозорци, и много други.

Със сигурност не може да се твърди, че къртенето е лесна задача, напротив. Необходими са качествени инструменти и сериозни умения, за да бъде изпълнена задачата както трябва.

В тази статия ще разгледаме именно какво е нужно да имате предвид ако смятате сами да се захванете с къртенето по време на ремонт.

Можете ли сами да се справите с дейностите по къртене

Ако куфарчето с инструменти е нещо, което използвате в ежедневието си, вероятно имате опит в редица ремонтни дейности. За домашния майстор би било сравнително по-лесно, ако трябва да се занимава с къртене, за разлика от хората, за които поправките и ремонтите не са хоби.

В случай, че сте от втория тип хора, имайте предвид, че къртенето е наистина трудоемка дейност. Ако нямате опит най-доброто решение е да се възползвате от услугите на фирма за “Кърти, чисти, извозва”.

Ако все пак искате да се опитате да изпълните задачата сами, тук можете да прочетете с какво е важно да се съобразите, преди да пристъпите към работа.

Подбор на подходящи инструменти

В зависимост от типа дейност, която ще извършвате, вие бихте се нуждали от инструмент с различни характеристики. Къртач с различен принцип на действие и мощност е необходим в зависимост от това дали ще го използвате за къртене на бетон, на плочки, или на стени.

Уверете се, че параметрите на инструмента, който подготвяте за работа, го правят подходящ за изпълнение на конкретната задача пред вас.

Очаквайте голямо количество прах

При къртене се отделят големи количества прах и по-едри частици от повърхността, която бива обработвана. Ако искате след приключване на процеса бързо да се справите с отстраняването на замърсяванията е препоръчително да се подготвите с прахосмукачка с висока мощност, за предпочитане от индустриален тип.

Бихте могли и да осигурите защита от праха в някаква степен, като покриете пода и всички мебели със защитен материал, например найлон. По този начин след ремонта лесно ще можете да съберете отпадъците само с няколко движения.

Съобразете се с тръби и кабели

Звучи сякаш тази стъпка няма нужда от пояснение, но тъй като ремонтът включва съвкупност от трудоемки дейности, възможно е и да пропуснете тази значителна подробност. Не навсякъде можете да къртите, тъй като бихте могли да нарушите целостта на някоя тръба или кабел, а второто може да има пагубни последствия.

За да бъдете максимално информирани, преди да пристъпите към дейността се запознайте подробно с плановете на къщата, за да добиете представа къде да проявявате повишено внимание.

Преди да започнете с ремонта е добре и да проверите дали плановете ви за промяна всъщност наистина могат да бъдат реализирани предвид конструкцията на сградата.

Кои стени можете да пробивате

След като споменахме конструкцията на сградата е редно да обърнем внимание, че не всяка стена позволява да пробивате отвори за прозорци и врати в нея. Ако попаднете на носещ елемент например, това може да наруши цялостната конструкция на сградата, което да доведе до срутване на част от нея, а в някои случаи може да се срути дори цялата сграда.

Какво друго е добре да знаем преди къртене

В случай, че правите ремонт на терасата, имайте предвид, че ще падат частици и по-големи парчета на улицата. Ето защо, за да избегнете неприятностите, е добре да защитите терена като поставите предупредителна сигнална лента.

Преди да се захванете със задачата е важно да помислите и по какъв начин точно ще извозвате строителните отпадъци до предназначените за целта места. Изхвърлянето на строителни отпадъци в общия контейнер до блока е забранено и подлежи на глоба.

Търсите къртачни услуги? А може би имате нужда от почистване на таван или пък освежаването на мазе? А може би се нуждаете от извозване на строителни отпадъци?

Не се колебайте да се свържете със SofDestroy.com – ние сме тук, за да ви помогнем с онези неприятни дейности, които често отлагате.

5/5 - (1 vote)
Обади се сега